Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beta Bugs v0.2.1 (Jun 6 update)
#1
Please post all bug reports in this thread! Include your username and screenshots where relevant.

For general discussion, feel free to start a new thread.
#2
(06-06-2018, 01:49 AM)wenom Wrote: I was having issues with the incorrect petz picture showing up next to the wrong description and name - refreshing a few times seemed to fix it though it has happened a few times

[Image: FtcRJ77.png]
Also, until uploading this I didn't even realise it said -1 clicks lmao

when I go to mailbox it tells me I have a lot more currency than I actually have
[Image: wWiUOIu.png]
which would be lovely if true but alas
(I hope I'm posting this in the correct place, I'm sorry if not!!!)
super helpful, thanks for the post!
[-] The following 1 user Likes sketchi's post:
  • wenom
#3
I’m not sure if I could use screenshots to explain this, but whenever I go to create a pet, if I have used a color before on any pet, it won’t let me use that color again. I click on it and it just make the little sound and won’t change. My username on the app is Destiny, if you need it.
[-] The following 1 user Likes PastelDemon's post:
  • sketchi
#4
(06-06-2018, 06:47 AM)PastelDemon Wrote: I’m not sure if I could use screenshots to explain this, but whenever I go to create a pet, if I have used a color before on any pet, it won’t let me use that color again. I click on it and it just make the little sound and won’t change. My username on the app is Destiny, if you need it.

hmm following your steps, I couldn't reproduce the error. could you be as specific as possible? which color, from which palette? which base did you use the color on, and then which base did you try to use the color on again? was the color already selected from earlier, or? what is the default selected color? how many pixels do you have left in the palette it won't let you select?
[-] The following 1 user Likes sketchi's post:
  • DoggoDog
#5
(06-06-2018, 06:57 AM)sketchi Wrote: [quote pid='254' dateline='1528267645']
-clipped-

hmm following your steps, I couldn't reproduce the error. could you be as specific as possible? which color, from which palette? which base did you use the color on, and then which base did you try to use the color on again? was the color already selected from earlier, or? what is the default selected color? how many pixels do you have left in the palette it won't let you select?
[/quote]

I don’t know what it was, but now I’m able to select it and use it properly. I had tried closing and reopening the app last night and nothing changed, but I got on this morning and it’s working fine.
[-] The following 1 user Likes PastelDemon's post:
  • sketchi
#6
(06-06-2018, 06:48 PM)PastelDemon Wrote:
(06-06-2018, 06:57 AM)sketchi Wrote: [quote pid='254' dateline='1528267645']
-clipped-

hmm following your steps, I couldn't reproduce the error. could you be as specific as possible? which color, from which palette? which base did you use the color on, and then which base did you try to use the color on again? was the color already selected from earlier, or? what is the default selected color? how many pixels do you have left in the palette it won't let you select?

I don’t know what it was, but now I’m able to select it and use it properly. I had tried closing and reopening the app last night and nothing changed, but I got on this morning and it’s working fine.
[/quote]

I'm seeing this as well. I tapped through all the free colors from the palettes screen (I've not bought any additional color palettes) but when I went back to a color I had previously tapped on, it wouldn't select them. I also cannot select them from the "recently selected colors" section of the menu. The color section darkens when I tap on them so it looks like my tap/click is registering but the Current Color doesn't update. The only way I'm able to change colors at the moment is using the eye dropper from the colors already on my deer. 

I'm on an iPad Air, running on iOS 11.3. I've only just downloaded the app so I've not had it on my device overnight to see if that fixes it for me as well. I've tried closing and re-opening the app and that hasn't solved it.

I posted the color selection bug above, but here are a few other bugs I’ve spotted. Again, I’m on an iPad Air, on iOS 11.3 my username in the app is Kelrasi.

When creating an account, I typed my password incorrectly in one of the fields. The button correctly didn’t let me continue, but there was no error message to tell me if it was because my passwords didn’t need match or if my password needed to be longer, etc. (screenshot attached - the passwords are the same length, but one of the characters must be mistyped.)

Secondly, when I’m choosing a pet to buy it looks like the screen is cut off a bit at the top. I’m not sure to what extent you are planning to support tablets. I can still read the petz’s type so it’s not a critical bug.

And lastly is the mystery egg. This might just be because it’s not yet implemented but the button changes colors after tapping it, but nothing happens. It remains white after I’ve tapped it, until I tap somewhere else on screen. I’m not sure if the white or dark grey is the color it should remain.


Attached Files Thumbnail(s)
               
[-] The following 1 user Likes Kelrasi's post:
  • sketchi
#7
man you guys are AWESOME! thanks so much for all the detailed reports and screenshots, it's going to help us lots. keep it coming! Smile

the 'unselectable colors' bug is still puzzling me, so if anyone has more anecdotes or steps to reproduce this bug please post!
#8
(06-06-2018, 10:35 PM)sketchi Wrote: man you guys are AWESOME! thanks so much for all the detailed reports and screenshots, it's going to help us lots. keep it coming! Smile

the 'unselectable colors' bug is still puzzling me, so if anyone has more anecdotes or steps to reproduce this bug please post!

Hm.. I got something kind of similar where I wasn't able to select colors for awhile, but it started working again within a matter of minutes
I don't think this is what they were talking about but it could be
Hi!
My name is MoonlightTabby, but you can call me Moon c:
I've been following Pixel Petz for awhile and I'm very glad to be here!
Also, yes, I'm the same MoonlightTabby from CS
[-] The following 1 user Likes MoonlightTabby's post:
  • sketchi
#9
Please see two screenshots - bug on create a pet which never seems to load again, and I have 99999 coins on just one of the screens but then it goes 

https://imgur.com/a/Vd6F6PB
#10
I also have the mailbox page bug, I think everyone might?

Found a bug. Created a new pet and clicked back to the feed and it showed me the last pet I made but with the new text of the new pet. The pet above and below were there before I had made the new pet, but they also had the wrong text. I clicked the top pet, it took me to the page with the pet it looked like(the star one) and then when I clicked back everything had fixed itself Smile Top link is what it looked like before it fixed itself, second link is it fixed Smile

https://s5.postimg.cc/kfsspcntz/IMG_5153.jpg
https://s5.postimg.cc/4ubh5fegn/IMG_5154.jpg
  


Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)